Mit eszik a Soma: babacsinta

Szereplők:

 • Totyogó
 • Anya

Helyszín:

 1. Konyha
 2. Nappali
 3. Étkező
 4. Csatatér
 5. Csillár teteje
 6. Kanapé alja
 7. Fiókok belseje
 8. Börtön (járóka)
 9. Anya idegei

Hangulat:

 • Idilli

Közeleg a tízórai ideje, anya gyomra görcsben: mit eszik a Soma…. Próbálkozzunk egy finom, érett banánnal, ez időnként bejön. Néha megeszi. Ritkán beleharap. Sokszor nem eszi. De talán most… Most sem kéri.

A kamion már mindenhol járt a lakásban, az óra ketyeg, lassan az ebéden kéne agyalni, ma is kimarad a tízórai, megkóstolt banán a pulton árválkodik.

Babacsinta!!!! Ez lesz a banán sorsa!!!

Soma! Kérsz palacsintát? – a válasz egy hangos bólintás, futás az eszközökért:

A sütő már megvan:

Kukucs

Kell még forgató is, ezt a legkisebb is tudja.

De mire való a palacsinta forgató? Természetesen a kanapé alá gurult autó kiszedéséhez tökéletesen jó!!!

Hol az autó?

Villám tempóban készül a palacsinta:

Újabb autó beszorult, lemerült az elem a kedvenc vonatban, nem jó zene szól, a vaj végre felolvadt, kiborult a rizsliszt (csak tudnám hogy került elő), a tojás a vajon, a sütő melegszik, totyogó az asztalon, írka-firka, csiga – biga a falon, végre a liszt a tálban, ég az olaj a sütőn, a banán majdnem kimaradt. Ez már ebéd – csinta…

De végre sül.

Totyogó kézben, két kézzel már nem tudok sütni. Sülhetne gyorsabban, a bal karom már görcsben, szerintem centikkel vastagabb, mint a jobb. Valószínű egy fél kondi bérlet is elég lesz jövőre, csak jobb kézre fogok gyúrni, a bal elég combos…

Mintha valaki végre éhes lenne, a szívem repes, a gyerek bizti érzi a finom illatokat, beindult a pavlovi reflex, előkerült a kedvenc tányér, 100 km/h sebességgel áramlik a tüdőmből a levegő, ahogy hűtöm a banános palacsintát.

Biztosra megyek, tuti ami tuti, kedvenc zenét izzítom a YouTube-on, és boldogan kínálom a végre elkészült, lehűtött tízórait.

Mély szimat, apró kóstoló falat, méla undor, hangos sírás: banán!!!!!

-Nem jó, Somi?

-Nem, másik!!!!!!

Végem!!!! Totyogó repül a börtönbe, a zene már max hangon üvölt, újabb adag vaj felolvadt, tojás, liszt egy löttyintés tej, cukor mehet bőven (lehet ez lesz már a vacsora is), palacsinta sül, 2 kilót fogytam, de ez csak szimplán víz, palacsinta hűtés…

A börtönben az élet

Palacsinta!!! Igazi!!!!

Kit érdekel a rengeteg mosatlan edény, az idő, a fáradtság: a gyerek eszik. Piszkosul jóízűen eszik!!! Kit érdekel mennyi az idő, tízórai, ebéd, tök mindegy: a gyerek eszik.

A földön eszik. Kit érdekel! Végre eszik! Már a kedvenc zene sem zavar. Fertőző zene: a kamasz hozta haza, elég rég. Úgy tűnik, a fertőzés makacs mód bevette magát hozzánk, terjed és gyógyíthatatlan. Hát maradjon, ha akar, már nem zavar. (https://youtu.be/1-xGerv5FOk)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s