Glutén és tejmentes fánk, ahogy a totyogó látja

Valami megint készül. Sürgés, forgás, anya keze foglalt, csak a fél szeme van rajtam.

Halaszthatatlan dolgom lenne a játszótéren, mi van, ha a dögös, göndör, lány már ott ül a homokban. És vár. Ma biztosan odaadom neki a virágot amit tegnap nem mertem. Remélem nem szórja ismét tele a hajam homokkal, mert anya valamiért allergiás rá és este jön a vízesés a fejemre. Azt nagyon nem szeretem. Gyorsan lelépek, már börrög a gép. Nagyon magas a kilincs, Somi még pici. Hisztizek, hátha anya kapcsol és kivisz a játszira.

Még hisztizni sem hagy rendesen. Ahogy nekikezdek, ő is beszáll. Nem tudom folytatni a műsorom, belém fagy a szussz ahogy veri a földet és bíztat, hogy Somi így csináld. Bolond lennék, látná magát a tükörben milyen mókás. Ezen mindig nevetnem kell és ettől elfelejtem, hogy hisztizni akartam.

Bebuktam, lebuktam, hogy lécelni akarok, most mehetek segíteni, kapom a feladatokat. Biztos a másik szemét is rajtam akarja tartani. Oké, legyen, ő akarta..

Ezt a részét nagyon szeretem. Ő kérte, hogy segítsek, kipakolok gyorsan mindent, ezen nem múlik. Csak érteném miért sopánkodik, azt tedd vissza, ne borítsd ki, a kezed becsíped, nem kell kakaó, Somi!!!! ne edd meg az élesztőt, hozd vissza a tepsiket, a sodrófa nem dobverő, ráejted a lábadra (és tényleg, ezeket valahogy mindig megérzi).

Ma olyan kincsekre bukkantam a fiók leghátsó zugában, amiket eddig még soha nem láttam. Szenzációs! Egy zacskóban csomó üveg: van közte jó illatú és rengeteg színes. Nagyon csendben kell lennem, ha olyan igazi jó gyerekként viselkedem talán észre sem vesz. Most csattan a lila gumikesztyű, rögtön olajos és maszatos lesz. Hű, ha egyszer azt tudnám megkaparintani! Az érdekesebb lenne talán a sok színes üvegnél is és talán maszatosabb lehetnék, mint a vizes homok után …

Hoppá, milyen erős vagyok?! Megvan az egyik kupak!!! Gyorsan megnézem mi van benne, a kesztyű már a kukában, alig maradt időm. De szép kék!!! Pont olyan, mint a kedvenc buszom! Már én is kék vagyok!!! Brrrrrrrr busz vagyok!!!

Ajaj, jön felém és már a kezem nézi. A szép kék kezem. Nem akarok kezet mosni!!! Utálom!!! Fáj!!!!

Tudnám mi a baja a kékkel? Ugye, hogy szép?

Az hagyján, hogy megmossa a kezem, de begyűjtötte az összes üveget. Most találhatok ki valami újat.

Igen, ez jó lesz: elég ütős, hangos, idegesítő. Egyszer csak megunja és kivisz a játszótérre a göndör szöszihez.

Hmmmmm de jó illat van…. Kár, hogy én csak a rizst szeretem.

Ez az én anyukám: végre kihozott, a vödör persze otthon maradt. Most áshatom el magam, a göndör szöszi pedig Jancsikának csapja a szelet a csúszda tetején.

Bárcsak ennék rizsen kívül mást is! Annyira jó illata van a fánknak….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s